Цветанов: Отговорността на ГЕРБ е по-голяма

Мисия

12-03-2016, 14:02

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

През май или юни обявяваме кандидатурите за президент и вице, съобщи той пред над 130 предприемачи в Хасково

Предприемачи ГЕРБ е една структура, чиято цел е бъде полезна за бизнеса, да има връзка между бизнес и местна власт. Местната власт е много важна връзка за развитието на малкия бизнес. Чрез подобни мероприятия произвеждаме реални политики за развитието на регионите. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 130 предприемачи по време на откриването на форума на Предприемачи ГЕРБ в Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.


Цветанов подчерта, че правителството на Бойко Борисов работи изцяло в полза на обществото и даде за пример това, че 1,3 млрд. лева са предвидени по Оперативна програма "Конкурентоспособност". Той призова присъстващите да се възползват от европейските програми, които ще разширят техния бизнес, но да не забравят, че това е възможно, благодарение на усилията на кабинета "Борисов".


"Сами виждате колко по-бързо се стига до Хасково по АМ "Марица" – това дава по-голяма възможност на бизнеса да инвестира тук. Преди местната власт беше затворила вратата за бизнеса в Хасково. Убеден съм, че ще Ви бъдат от полза усилията на сегашната местна власт – в лицето на кмета Добри Беливанов и на областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев. Трябва да споменем и програмата за енергийна ефективност – това е една добра политика, насочена към хората. Тази програма има своето сериозно бъдеще, тя дава шанс за активно участие в процесите на малкия и средния бизнес", посочи Цветан Цветанов.


Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че ГЕРБ е единственият самостоятелно представен политически субект. "Полагаме усилия да създадем устойчивост, да поддържаме баланса и да преодолеем популизма. Ежедневно правим компромиси, защото нашата отговорност е много по-голяма от тази на другите партии. Ако не се намери диалог, няма как да се води политика. Затова ГЕРБ трябва да се държи отговорно и не може да слиза на тона на говорене, в който някои искат да ни въвлекат", обясни Цветанов. "Неясни политически субекти, които са в управление и в опозиция – такова нещо в Европа не може да се случи. И ние няма как да ги възприемаме сериозно", каза Цветан Цветанов.


Относно бежанския поток, зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че Хасково е първата линия, която е положила максимални усилия за справяне с мигрантите. "Нужно е да бъдат предприети превантивни действия, да бъдат изграждани възпиращи съоръжения, за да се предпази местното население от дискомфорт", посочи Цветанов. "Хасково е най-добрият пример, че бъдещето минава през алтернатива с кмет на ГЕРБ", каза зам.-председателят на ГЕРБ.


Цветан Цветанов обяви, че през месец май или юни ГЕРБ ще обяви своите кандидатури за президент и вицепрезидент.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"