70 фирми се представят на "Пчеломания" в Добрич

Добруджанци

13-03-2016, 13:27

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

От 17 до 20 март

Повече от 70 фирми ще представят модерно пчеларско оборудване и инвентар, както и голямо разнообразие от различни видове мед на специализираното изложение "Пчеломания" в Добрич. Тринайсетото издание на форума, който е под егидата на кмета на Добрич Йордан Йорданов, ще събере производители в бранша в дните от 17 до 20 март, съобщават от "Добрички панаир".
Заедно с български представителства на чуждестранни компании през тази година в изложението директно ще участват и фирми от Гърция, Сърбия, Турция, информира Звезделина Иванова - изпълнителен директор на "Добрички панаир", цитирана от БТА. Очаква се форумът да бъде посетен от група румънски предприемачи, които ще обменят опит в бранша.
На "Пчеломания" ще се предлагат пчелни кошери, центрофуги за мед, преси за восъчни основи, ветеринарномедицински препарати, апипродукти и други. В съпътстващата програма на изложението експерти от областната служба за съвети в земеделието и от Тракийския университет ще разискват с пчеларите как да бъде подготвен пчелинът за работа през пролетта и други актуални теми.