Пловдивчани ще се возят в 65 нови автобуса

Мисия Пловдив

14-03-2016, 14:14

Снимка:

Радио Пловдив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тръгват до дни по осем градски линии

65 нови автобуса тръгват по 8 градски линии в Пловдив до дни. Кметът Иван Тотев уточни, че срокът за обжалване на решението на Комисията за защита на конкуренцията за сключване на договора за осемте линии на Градския транспорт изтече миналата седмица. В рамките на настоящата предстои да бъде подписан договора с Консорциум "Пътнически превози Пловдив", който спечели конкурса за т.н. линии на Батаклиев, уточни Тотев.


Участници в обединението са "Автотранс 2000", които през следващите десет години ще обслужват линиите 17, 21 и 113, КЗТ "Златанови" – линия 36, "Автобусни превози" – които ще се движат по линиите 9, 11, 25, 26. По думите на Тотев след тригодишна сага Общината доказа своята правота на всички възможни инстанции и ще сключи първия договор в страната по Закона за обществените поръчки за възлагане на транспортна услуга.


Досега всички договори са сключвани след провеждане на конкурс, подчерта Тотев. Той изрази удовлетворението си, че по осемте линии, по които традиционно досега са се движили стари автобуси, пловдивчани вече ще бъдат обслужвани от нови и по-модерни.


Кметът определи факта като "добър атестат" за Общината, тъй като независимо от това че транспортният проект на Пловдив не е предвиждал подмяна на автопарка, подмяната става факт на база на проведените процедури, в съответствие с които в рамките на 3-4 години над 85% от наличните автобуси в града ще бъдат напълно обновени.