Съдят мъж, обвинен в отвличане и блудство с малолетно момиче

13-годишното момиче живеело в защитено жилище

Окръжната прокуратура в Шумен внесе обвинителен акт срещу 45-годишния С.К. от Шумен, който ще отговаря пред съда за противозаконно лишаване от свобода, извършване на блудствени действия и отвличане на малолетно момиче, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
По данни на прокуратурата, на 29 март 2015 г. пострадалото 13-годишно момиче, което е германска гражданка, излязло на разходка от защитено жилище, в което било настанено след пристигането си в България. Извън селото то било настигнато от автомобил, в който пътувал подсъдимият. Той поканил детето да се качи в колата.
Колата с насилника била засечена от служители на защитеното жилище, които установили отсъствието на детето и започнали да го издирват с микробус. Със светлинни и звукови сигнали те се опитали да накарат шофьора на колата с подсъдимия и детето да спре. Щом колата спряла, детето се опитало да отиде при хората от защитеното жилище, но било спряно от подсъдимия с пистолет; той разпоредил то да се върне обратно в колата, а на шофьора - да продължи. С пистолет в ръка С.К. седнал отново до момичето, а на безлюден път накарал шофьора да излезе от колата и извършил блудствени действия с малолетната.
Малко по-късно колата била спряна за проверка по сигнал на управителя на защитеното жилище. С.К. бил арестуван, а оръжието - газ-сигнален пистолет, пълнител и един боеприпас, били иззети от полицейските служители.
Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.