The Guardian: Секс скандал с участие на политици разтресе Грузия

Свят

15-03-2016, 08:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Има версия, че това е част от кампанията по изнудване месеци преди избори

Грузия е разтърсена от публикуването на два тайно снимани видеоклипове, на които се вижда как известни политици, както от властта, така и от опозицията участват в извънбрачни връзки. Смята се, че това е част от кампания по изнудване преди изборите в страната от този октомври, пише The Guardian.

Във видеоклип в сайта за видеосподеляне „Ютюб“ е показана жена-член на управляващата коалиция, която се целува с мъж, който не ѝ е бил съпруг. Към видеото са прибавени заплахи, че ще бъдат публикувани и други клипове, освен ако двама членове на управляващата коалиция, един опозиционен политик и известен в страната журналист не подадат оставки до края на март, предава Фокус.

Министър-председателят на страната Гиорги Квирикашвили осъди клиповете като опит за изнудване на страната и нареди силите за сигурност да разследват случая. Същевременно опозицията обвини управляващата партия „Мечта за Грузия“, че стои зад случая.

Видеоизнудванията не са нещо ново за Грузия. Миналата година директорът на свързания с опозицията телевизионен канал „Рустави 2“ Ника Гварамия съобщи, че е бил изнудван с компрометиращи клипове, за да подаде оставка. Тогава той призна публично, че не е верен съпруг, но не подаде оставка.