Кола-бомба се взриви в центъра на Берлин

Свят

15-03-2016, 13:59

Снимка:

news.bnt.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Причината за взрива още не е ясна, случаят се разследва като убийство

Кола-бомба се е взривила в централната част на германската столица Берлин. Шофьорът е мъртъв ,съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация от германската полиция. Полицай на мястото на инцидента заяви, че експлозията е станала докато колата е била в движение и е вдигнала превозното средство във въздуха, информираха от полицията в социалната мрежа Туитър, пише vesti.bg.
Инцидентът е станал в сутрешния час пик на Бисмаркщрасе, заяви говорител на полицията. Следователи информират, че причината за взрива са експлозиви и колата се проверява за още взривни вещества.
Органите на реда са призовали жителите в района да затворят прозорците си и да не стоят близо до тях. От сапьорските екипи на мястото на инцидента обаче са информирали, че няма опасност от други взривове.

Полицията все още се опитва да идентифицира загинали шофьор на автомобила, пише британският в. "Индипендънт" (Independent).
Михаел Меркъл от берлинската полиция заяви: "Не можем да кажем нищо за причината за взрива. Все още сме съвсем в началото на разследването ни. Съдебни следователи са тук на мястото и ще изследват колата, всичко ще бъде прегледано. Отдел "Убийства" също е тук и ще поеме разследването".
Властите са започнали да разследват случая като убийство.