Заседаваха по безопасността на движението по пътищата

Животът

15-03-2016, 16:21

Снимка:

Областна управа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Влошена е пътната обстановка на територията на Второ РУ – Добрич

Заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата се проведе днес в Добрич.

През 2015 г.се отчита подобряване на обстановката по безопасност на движението на територията на Първо РУ - Добрич, Балчик, Тервел и Албена. Това пише в доклада на Областната комисия по безопасност на движението, представен от зам. областния управител Ивайло Манушев. Положителните резултати следва да се търсят в повишената превантивна дейност по отношение спазване на скоростните режими по основните пътища на територията на областта, като следствие от ефективното ползване на автоматизираните системи за контрол.  Влошаване на обстановката по безопасност на движението се забеляза най-вече на територията на Второ РУ - Добрич, през чиято територия преминават основните направления от Републиканската пътна мрежа на областта.
Извършени са съвместни проверки на състоянието на хоризонталната маркировка, пътните знаци и предпазните съоръжения по уличната мрежа на общините, в непосредствена близост до училищата и детските градини; засилен е контролът на обществения ред, като от органите на МВР са съставили над 4000 акта за административни нарушения на правилата за движение по пътищата. В учебните планове и програми за учебната 2015/2016 год. са заложени теми, свързани с изучаване правилата за безопасност на движението по улиците и пътищата.
Важен момент в работата през изминалата година, е изработването на проекти за промяна в организацията на движение на седем броя кръгови кръстовища, обхващащи пет кръгови кръстовища на околовръстния път на Добрич и две на път I-9 при гр. Каварна и гр. Балчик с осигуряване на предимство на движещите се в кръга.
За отчетния период са проведени ремонти на асфалтови настилки, включващи машинно и ръчно изкърпване на обща площ 14 236 кв.м. 
На заседанието днес са обсъдени мероприятия за подобряване на безопасността за 2016 г.