Шабла и румънската община Хършова ще модернизират спортни бази

Очаква се финансова подкрепа от 1 500 000 евро

Шабла и румънската община Хършова ще модернизират спортни обекти,търсейки нови подходи в укрепване на общественото здраве. Общинският съвет на крайморския град вече даде съгласие Шабла да участва в партньорския проект по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния-България 2014-2020 година, съобщана БТА.
Общината предвижда да обнови спортната зала, която разполага с 2840 квадратни метра разгърната площ и 500 места за зрители. В обекта има няколко зали за различни спортове, съблекални и сервизни помещения. Базата привлича местните спортни клубове, ученици от СОУ "Асен Златаров" и е център на масови спортни прояви. В рамките на проекта "Безгранично здраве чрез спорт и сътрудничество - обединени в битката срещу заболяванията" ще бъдат закупени и специализирани уреди за превенция на болести.
В Хършова ще бъде модернизиран местния стадион. Двете общини очакват обща финансова подкрепа от 1 500 000 евро. Общинският съвет в Шабла даде съгласие да съфинансира участието в партньорския проект.