Възобновяват Международният хоров фестивал

Добрич Лайф

17-03-2016, 10:49

Снимка:

podiym.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Тринайсетото издание ще се състои от 23 до 26 юни

Международният хоров фестивал "Маестро Захари Медникаров" отново ще вдигне завеса на сцените в Добрич и черноморския комплекс "Албена",съобщават от общината, която заедно с международната фестивална програма "Приятели на България" са сред организаторите на форума.Тринайсетото издание, което ще се състои от 23 до 26 юни,е част от тазгодишния календар на Министерството на културата.Съюзът на българските композитори, Българският хоров съюз, Съюзът на българските музикални и танцови дейци са партньори във възстановяването на конкурса.
За Голямата награда на фестивала ще се надпреварват академични и народни хорове без възрастови ограничения, които могат да включат в програмата си предкласически, класически, фолклорни, църковни,популярни и други музикални произведения.Всеки диригент на хоров състав участва като член на журито, гласи новият регламент. Хоровите колективи могат да заявят своето участие в събитието до 31 май.
Патрон на фестивала е създателят на Представителния детски хор в Добрич и на смесения хор "Добруджански звуци", отличени с много международни награди. Покойният маестро Захари Медникаров е почетен гражданин на Добрич.