Съдът се произнася за ЦСКА през май

Тогава започва да тече едномесечен срок за внасяне на оздравителен план

Съдбата на ЦСКА ще се реши през месец май. Тогава най-вероятно съдът ще се произнесе за окончателния списък с кредитори, а с това и за крайните задължения на акционерното дружество, което е в процедура на фалит. На 5 и 21 април са двете заседания за разглеждане на всички 50 възражения относно всички приети и неприети от синдик Дора Милева кредити. След като излезе окончателното решение на съда, започва да тече едномесечният срок за внасяне на оздравителен план. Той може да бъде направен от всяка една от страните - съд, кредитори. Ако обаче оздравителният план не бъде приет с поне 51% от всичките 4 класа кредитори, и то на бързо заседание в рамките на този един месец, тогава съдът може още на 1 юни да обяви фалит на ПФК ЦСКА АД.

Ако това се случи, тогава се отваря път за действие на ФК ЦСКА на Гриша Ганчев. Но! Тук започват проблемите за новия клуб. Първо, дори и с приетата новата поправка "ЦСКА" от Изпълкома на БФС, с която отпадна условието за три години членство в БФС за нов клуб, а успоредно с това ФК ЦСКА получи временно членство, то идва проблемът с лицензирането на този клуб за новия сезон. Юни вече ще е безвъзвратно късно това дружество да получи лиценз за "А" група, защото срокът е 31 март. Тоест този клуб трудно ще може да получи право да участва във Висшата лига още от това лято. На дневен ред идва още един голям проблем и той е свързан с базите и стадион "Българска армия". Ако съдът обяви фалит на ПФК ЦСКА АД, договорът между Министерството но спорта и фалиралото дружество автоматично се разваля. По закон се обявява публичен търг и на него могат да се явят всякакви спортни дружества, включително Литекс, Лудогорец, Славия. Тоест нищо не гарантира, че именно новото ФК ЦСКА ще спечели търга. За това вариантите са няколко, най- реалният е да се тръгне към оздравяване и тогава клубът може да гони лиценз поне за "Б" група. Там срокът е краят на юни. Ако не се намери път към оздравяване, а се стигне до фалит на клуба, всичко отива в изначална позиция.

А именно новото ФК ЦСКА може да стартира от "А" окръжна, но не и в "Б" група, защото не се наследява нито лицензът, нито пък новият клуб ще може да отговаря на условията за лицензиране за професионален футбол.