Конфликтът в Хуманитарна гимназия бил от битов характер

Животът

18-03-2016, 17:17

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Родител нахлу с оръжие в учителска стая в Добрич

Животът и здравето на учениците не са били застрашени

Конфликтът между родителя и учителката е от битов характер и няма нищо общо с Хуманитарна гимназия като институция,  съобщиха от учебното заведение по повод разпространената по-рано днес информация от полицията, че лице с хладно оръжие е влязло в учителската стая на ХГ „Св. Кирил и Методий” и е отправило заплахи към  член на персонала.

От Хуманитарна гимназия съобщават, че на 16 март сутринта, малко след 8 часа , родител на ученичка влиза  в учителската стая за среща с учителка. Впоследствие същият  започва да отправя заплахи към нея и изважда сгъваем  нож , който забива в масата. Учителите прибират ножа и с помощта на охраната извеждат лицето извън сградата на училището. Своевременно са уведомени органите на МВР.  Педагозите са дали показания и са оказали пълно съдействие на органите на реда. По случая се води следствие. Своевременно е уведомен началникът на РИО. На въпросния родител е забранен достъп до двора и до сградата на училището.

„Животът  и здравето на учениците не са били  застрашени по време на инцидента и учебният процес е протекъл нормално. Вярваме, че сме направили всичко възможно за гарантиране безопасността на учениците и служителите и че заедно с родителската общност  можем да гарантираме сигурността им и най- добрата подкрепяща среда“, заявяват още от  учебното заведение.