Вижте как се е разбил самолетът в Русия (видео)

Животът

19-03-2016, 14:33

Снимка:

youtube.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътнически самолет се разби на летище Ростов на Дон

При катастрофата загинаха всичките 62 души

Нов запис показва как се е разбил на Боинг-737–800 на авиокомпанията "Флай Дубай" полет FZ-981 в Ростов на Дон. Според руския експерт по авиационните произшествия Юрий Антипов причината е груба грешка на пилота, цитиран от LifeNews, цитиран от Блиц. При катастрофата загинаха всичките 62 души, които са били на борда на самолета.

Не лошото време е причинило катастрофата, смята експерта. Като доказателство той сочи падането на лайнера под голям ъгъл. Вижда се как самолетът тръгва да се приземява при конфигурация, която очевидно не е за кацане.

"Ъгълът на снижаване спрямо земята е не по-малко от 45 градуса. Това е или груба грешка при пилотирането, или някакви много големи манипулации по време на изразходването на горивото на самолета, заради които е възникнала техническа неизправност. Но ъгъл от 45 градуса на практика е свредел и самолетът не каца, а се забива в земята", обяснява експертът.

Пилотът в кабината не е сам и затова всякакво форсмажорно обстоятелство, свързан с техническото състояние на самолета, тутакси се огласява в ефир и паралелно върви запис в черната кутия. Нищо подобно от страна на пилотите обаче е нямало, следователно не е изало и техническа неизправност непосредствено преди кацането. Затова аз смятам, че е максимално вероятна най-груба грешка на пилота при захождането за приземяване, допълва специалистът по авиационните произшествия, пише "Труд".

Засега няма обяснение защо пилотът на рухналия лайнер не се е възползвал от възможността да кацне на близкото летище в Краснодар, където метеоусловията са били нормални. Преди него това е направил екипажът на самолет на Аерофлот полет SU1166, който три пъти се е опитвал да кацне в Ростов на Дон, но се е отказал и се е приземил в Краснодар, информира kp.ru/daily.

Още вечерта в Ростов на Дон е било обявено предупреждение за буря. В момента на катастрофата скоростта на вятъра е била 22 м/с. Ръмяло е. Долната граница на облачността е била 540 м, а хоризонталната видимост - 6 км.