Малка Смолница събра любители на конния спорт

Добруджанци

19-03-2016, 15:41

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

По традиция на Тодоровден

Хиляди добруджанци присъстваха на традиционното състезание по конен спорт, което се провежда на Тодоровден на конната база в с. Малка Смолница. В програмата на турнира бяха включени две състезания по прескачания, съобщи ИА Добруджа. Първото бе за аматьори и за млади коне, а второто -  за 6-годишни и над тази възраст коне. При аматьорите победител стана Красимир Стефанов с кон Вилма. В баража той записа време 33,6 сек. След него се нареди Йоана Костадинова с кобилата Аманда, която премина баража за 34 сек. Трета стана Ренета Недялкова с кон Конрад, която премина баража за време 39,50 сек.
При младите неучаствали коне първо място бе Николай Николов с кон Лачита. Заради факта, че кобилата бе с една година по-възрастна от останалите , препятствията за нея бяха малко по-високи. На втора позиция отново е шесткратният републикански шампион Николай Николов, но с кон Юнона. С него той премина баража за 33,5 сек. Третото място бе за Тихомир Йорданов и кон Чавдар.
В по-атрактивната надпревара за по-големите коне Николов отново бе над всички с време в баража 34,06 сек. Жокеят се включи в надпреварата с кон Кордоба, с който миналата година спечели при младите коне. На второ място завърши Илияна Атанасова с Линдор, а на трета позиция отново Николов, но с кон Акрундос.
За атракция на публиката се проведоха надбягвания на състезателни коне и типичните за празника кушии. Многохилядната публика бе поздравена с изпълнения на танцьорите от клуб „Пъстър хоровод“. Наградите за участниците бяха подсигурени от община Добричка и фирми спомоществователи.