„Подобри гората” е слоганът на тазгодишната седмица на гората

Животът

21-03-2016, 11:39

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В подразделенията на Северноцентрално държавно предприятие могат да се подават идеи в конкурса за лого

„Подобри гората“ е посланието на тазгодишната Седмица на гората, която ще се проведе в цялата страна от 4 до 10 април. Слоганът заявява сериозната воля за реализиране на позитивни политики в сектора. Половин година след влизането в сила на законодателни промени, чрез поредица от събития, системата на горите се отваря още повече към хората.

Посланието „Подобри гората“ е и призив към гражданите да се включат активно в процеса – чрез дискусии, по-добра информираност за опазването и развитието на българските гори. Неслучайно и логото тази година изобразява гора от ръце, заигравайки се с популярния идиом.

Събитието, което се празнува от 1925-а, ще включва нови активности в периода 4-10 април. Част от тях е пътуваща изложба, която ще обиколи шест български града и ще представи екосистемните ползи от горските продукти.

Новата визуална идентичност на Седмицата на гората ще се развие и с подкрепата на любителите на природата. Първите рисунки от конкурса за постоянно лого на инициативата вече пристигнаха в държавните горски и ловни стопанства.

Всеки кандидат (без значение от пол, възраст и занятие) може да участва с идея за логото, което си представя, без да е необходимо прецизно графично оформление.

Предложенията трябва да постъпят в ИАГ до 1 април 2016 г. на e-mail: logo_gora@iag.bg, в деловодството на ИАГ или в пощенски плик на адрес: София 1040, бул. „Христо Ботев“ № 55, етаж 5, Изпълнителна агенция по горите, за конкурса за лого. Заедно с проекта си авторът трябва да приложи имената си, ел. поща и телефон за контакт.

Предложенията в затворен плик може да се оставят и в офиса на Северноцентралното държавно предприятие в Габрово, на адрес ул. „Бодра смяна“ 3, п.к. 3З, както и в териториалните подразделения на предприятието, на територията на областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. Журито ще класира три предложения с награден фонд – І място – 1000 лв., ІІ място – 500 лв., ІІІ място – 300 лв.

На 9 април, в рамките на Седмица на гората, ще се състои награждаване на победителите.