Депутатът Делян Пеевски се отказа от "Химко"

Портфейл

21-03-2016, 14:40

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Отказва се да участва занапред в български бизнес проекти

 Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва от сделката за закупуването на активите на „Химко“ – Враца. Това се казва в съобщение, изпратено до „Фокус“.
В него Пеевски припомня, че през януари 2016 г. дружеството „НСН Инвестмънт“ ООД, в което той е мажоритарен собственик, внесе необходимия депозит и участва като кандидат в търга за закупуване на активите на фалиралия химически завод.
В съобщението Пеевски казва, че е възнамерявал дружеството купувач да възстанови част от производството на химическия завод и да открие нови работни места.
Депутатът обяснява отказа си от сделката с „необоснования политически натиск и продължаващата медийна кампания против мен, изострена в последните седмици и отразяваща се изключително негативно, както върху дружествата, в които имам участие, така и върху други стопански субекти, с които нямам никаква връзка“.
„Считам за недопустимо, в държава членка на ЕС, чрез натиск и негативни кампании да се унищожава бизнесът, да се злепоставя доброто име на български фирми и да се възпрепятства дейността им. Нека политическите ми опоненти и тези, които продължават да злословят срещу мен, бъдат доволни, че са постигнали целта си – аз се отказвам да участвам занапред в български бизнес проекти, за да запазя от унищожаване всеки потенциален мой бизнес партньор, който би бил нарочен като „свързан с Пеевски”, пише народният представител.
Той препоръчва други инвеститори, достатъчно сериозни, да придобият активите на „Химко” и да реализират инвестиционна програма.
В началото на февруари Пеевски съобщи, че ще излезе от акционерната собственост в "Булгартабак". Тютюневият холдинг пък информира миналата седмица, че прекратява износа за Близкия Изток, като причината била негативна медийна кампания.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"