Домакини сме на европейското по бокс за жени

Състезанието ще се състои през ноември 2016 година

Европейската боксова конфедерация потвърди днес в специално писмо до президента на българската федерация Красимир Инински домакинството на страната ни за европейското първенство за жени. То ще се проведе през ноември 2016 година, като градът домакин предстои да бъде уточнен.
 
България спечели организирането на форума в оспорваната конкуренция на Холандия, като кандидатурата ни получи 10:4 гласа.

"Страната ни беше предпочетена заради организационния опит, който имаме със състезания от най-висока категория", коментира президентът на федерацията ни Красимир Инински.

Както е известно, само за последните 3 години България прие последователно световно първенство за девойки Албена 2013, световното за младежи и олимпийска квалификация за девойки София 2014, европейско първенство за мъже Самоков 2015, галавечери от APB сериите, както и силните международни турнири „Странджа“ и „Балкан“. Предстои у нас да се проведе и последната олимпийска квалификация за профибоксьори за Игрите в Рио де Жанейро през август тази година.

В същото време националният ни тим замина в неделя за лагер в Шефилд (Англия), където ще остане до 26 март. Треньорът Фикрет Ереджебов заведе за подготовка Станимира Петрова, Стойка Петрова, Светлана Каменова и Деница Елисеева. Палми Ранчев пък взе Тинко Банабаков (49 кг), Даниел Асенов (52), Стефан Иванов (56), Елиан Димитров (60), Симеон Чамов (69), Радослав Панталеев (81), Кристиян Димитров (91) и Петър Белберов (+91). С тях е и старши треньорът на националния отбор Хоел Еухенио Солер Арате от Куба, както и масажистът Георги Иванов.

До заминаването за Самсун (Турция), където ще се проведе олимпийската квалификация за Рио (9-17 април) нашите ще имат още един лагер, но все ще не е ясно къде ще е той.