Ивелин Попов: И Роналдо има слаби мачове

Имаме сили да победим Португалия

Футболист №1 на България за 2015 година Ивелин Попов смята, че националите ни имат сили да победят Кристиано Роналдо и компания. Днес селекционерът Ивайло Петев събра избраниците си на лагер в Правец преди контролите с Португалия и Македония. България гостува в Лейрия на 25 март от 22:45 часа, а на 29-и е проверката в Скопие от 20:00 часа.

„Португалия е световна сила, но мисля, че имаме сили да победим. Преди няколко години играхме с Холандия и спечелихме с 2:1. Мисля, че имаме сили и че ще има подценяване от тяхна страна“, каза Попов.

"Роналдо безспорно е един от най-добрите футболисти в света, но и той е човек и има слаби мачове. Надявам се след двубоя ние да бъдем с високо вдигната глава. Целта трябва да ни е добра игра и ми се иска позитивен резултат. Това означава да не загубим в Португалия. Мачът с Португалия е от голямо значение, тъй като ще ни гледа цял свят", коментира националът.

"Мисля, че и тук имаме няколко стадиона, които можеха да бъдат домакин, но така са избрали, да бъдем гости. Можеше да приемем Македония в Стара Загора", каза Попов.

„Психологическите проблеми идват повече след негативните резултати, за което сме си виновни ние. Като че ли сега напрежението е малко по-малко. За мен ще имат смисъл резултатите, всеки положителен резултат е покана за следващия мач. За мен ще има голямо значение“, продължи футболистът на Спартак (Москва).

„Гледам българското първенство, запознат съм. Младежите играят в петък, апелирам всички в Стара Загора да ги подкрепят. Да се надяваме, че ще има още такива момчета и да им пожелаем успех и победа“, каза Попов.