Спортните клубове с петиция до кмета

Спорт

22-03-2016, 09:34

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Текстове от наредбата бях оспорени от областния управител, което също се очаква да забави финансирането

Петиция до кмета Димитър Николов ще внесат днес близо 50 бургаски спортни клуба. Причината е приетата на последното заседание на общинския съвет Наредба за финансиране на спортните клубове. Градоначалникът да се ангажира лично с разрешаването на проблемите, породени от новата наредба, настоява бургаската спортна общественост.     
Още при гласуването от ръководствата на клубовете изразиха притеснение, че късното приемане на правилата за разпределението на 1 милион лева ще доведе до забавяне на преводите и затрудняване дейността на спортистите. Текстове от наредбата бях оспорени от областния управител, което също се очаква да забави финансирането. 
Вълчо Чолаков е разпоредил да се оспорят пред Административния съд два текста наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове, приета на последното заседание на Общинския съвет в Бургас. На практика с този акт, който е констатирал тежки правни пороци и незаконосъобразност на Наредбата, се спира възможността същата да бъде прилагана в цялост до произнасяне на съда по оспорването на Областния управител. "Същевременно спортно-състезателната година напредва, без никаква яснота сред спортните клубове в Бургас ще получат ли, кога и по какъв ред подпомагане за 2016 г. Много от нас вече взимат заеми, за да финансират своята спортна дейност, без яснота кога и как ще ги върнат", недоволстват от СКЛС „Пиргос”. Именно този спортен клуб по стрелба се прицели в Наредбата и подаде жалба до областния управител.