Оставиха в ареста изнасилвач на 12-годишно момиче

35-годишния Левент К. му бил вуйчо

И Апелативният съд във Варна отказа за измени в по-лека мярката за неотклонение на мъж, изнасилвал в продължение на година непълнолетната си племенница.

Жалбата срещу взетата най-тежка мярка за процесуална принуда – „Задържане под стража“ на 35-годишния Левент К. от разградското село Веселина бе оставена без уважение от състав на  Варненския апелативен съд, който потвърди определението на Разградския окръжен съд, който му наложи постоянната мярка на 9 март 2016 г., съобщават от Апелативна прокуратура – Варна.  Левент К. е привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Разград за това, че при условията на продължавано престъпление една година системно изнасилвал непълнолетно 12-годишно момиче,  което е негова племенница.

В хода на разследването срещу обвиняемия стана ясно, че Левент К. принуждавал момичето със сила и заплахи да ляга в леглото му и след това го изнасилвал. На 24 ноември 2015 г. Левент употребил алкохол и започнал да бие сестра си и нейната дъщеря, жертва на престъплението, обиждал ги, заплашвал и ги удрял с нож. Те успели да избягат и потърсили помощ и закрила при свои роднини. Тогава 12-годишното момиче разказало за сексуалните гаври на вуйчо си. След подаден сигнал в полицията, детето било освидетелствано от съдебни медици, а заключението на съдебномедицинската експертиза, както и свидетелските показания на детето и майка му го уличават в извършване на тежкото умишлено престъпление.

Обвиняемият е осъждан ефективно два пъти за престъпления против собствеността, обитава различни адреси в села на територията на Разградска област. Съдът прие, че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението на Варненския апелативен съд, с което беше потвърдено определението на първоинстанционния съд, е окончателно.