Илиана Раева: Златните момичета направиха сериозна заявка за Рио

Всички се представиха невероятно

Записахме невероятен успех на турнира от Световната купа в Лисабон, отчете президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. През изминалия уикенд нашите момичета се завърнаха с общо девет медала от състезанието и съпътстващия го турнир - три на ансамбъла и шест на индивидуалните състезателки.

Ансамбълът в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Христиана Тодорова завоюваха бронз в многобоя и две сребърни отличия във финалите на отделните уреди.

Боряна Калейн спечели общо четири медала - три сребърни на обръч, бухалки и лента и бронзов медал на топка.

Мадлен Радуканова се класира трета в многобоя. При девойките Полина Иванова завоюва бронз на финала на въже.

"Много съм доволна, защото не мога да отлича нито една от състезателките или ансамбъла. Всички се представиха невероятно. С поредните медали Златните момичета от ансамбъла направиха много сериозна заявка за олимпиадата в Рио де Жанейро. Много сериозно постижение на Невяна Владинова с трите й финала и шесто място в многобоя. Общо 9 медала и 17 финала за едно състезание, това говори, че това е пътят по който трябва да се върви. Правим всичко възможно организацията на работа във федерацията да е с перспектива за бъдещето, а не ден за ден. За моя голяма радост нещата се получават", коментира пред Nbox Илиана Раева.

Следващите състезания на гимнастичките са от календара на Световната купа в Пескара, Минск, София (27-29 май), Гуадалахара, Ташкент. Следва Европейското първенство, което се явява и последния турнир преди Рио.