Министрите слизат от колите на НСО

Общество

24-03-2016, 15:30

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Решението на кабинета от днес ги праща в служебните им коли или в метрото

 От 1 април т.г. вицепремиерите и министрите от правителството няма да ползват автомобилите на Националната служба за охрана, а служебните си коли или метрото, обяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти днес по време на откриването на нов спешен център в Окръжна болница в София.
Решението за това е взето неприсъствено днес и влиза в сила от 1 април, се разбра от съобщение на правителствената пресслужба.
"Отдавна с министрите сме говорили. Министрите си имат ведомствени автомобили, имат ведомствени шофьори, искат много от тях да си ходят с метрото, да си ходят пеша. И затова днес с едно решение на Министерския съвет, с подпис понеже вчера го говорихме, министрите се отказват от автомобилите, които им предоставя НСО", заяви Борисов.
"Това е още един случай, за да видят гражданите, че максимално сме сред тях и колкото ги е страх тях, толкова ни е страх и нас", обясни решението премиерът. Информационната служба на правителството посочва, че с промяната ще се оптимизира използването на ресурсите на НСО и те ще бъдат насочени към охрана на определени или застрашени хора, мероприятия и обекти. "Очаква се решението да допринесе за икономическото, ефикасното и ефективното използване на капацитета и опита на НСО", се посочва в решението.