Калу: Анчелоти знае как да направи Байерн още по - добър тим

Той е великолепен човек и страхотен треньор, заяви звездата на Херта

Една от звездите на Херта Саломон Калу заяви, че Карло Анчелоти ще направи Байерн още по-добър отбор. Двамата работеха заедно от 2009 до 2011 година в Челси и се познават много добре.

„Карло Анчелоти ще направи Байерн много по-добър тим. Той е великолепен човек и страхотен треньор. Той знае как се мотивират играчите с кратки речи”, сподели Калу в интервю за немското списание Sport Bild.

Под ръководството на Анчелоти в Челси Калу спечели със „сините” от Лондон шампионската титла в английската Висша лига и ФА Къп.

„Научих от него невероятно много тактически неща. Той ме научи да се движа най-добре между линиите на съперника, за да бъда опасен и ефективен”, допълва котдивоарецът, който премина от Фейенорд в Челси през 2006 година за 4 милиона евро и остана при лондончани до 2012 година. Той има 156 участия и 36 гола за „сините”, а след това игра още за Лил, след което през лятото на 2014 година Херта го купи за 1,8 милиона евро.

Анчелоти бе начело на Челси от 2009 до 2011 година. През май 2011 година бе освободен от лондонския клуб, а след това тренира още ПСЖ (от 2011 до 2013 година) и Реал Мадрид (от 2013 до 2015 година). В момента 56-годишният италиански специалист очаква новото си предизвикателство, след като стана ясно, че ще замени Хосеп Гуардиола в Байерн. Договорът на Анчелоти с баварците е за три сезона.