Криминални новини от 27.03. 2016

Крими

27-03-2016, 16:15

Снимка:

pixabay.com

Автор:

gnacheva

Всичко от Автора

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 15 криминални престъпления – грабеж, 7 кражби, наркотици и 6 други. Разкрити са 7 престъпления.
24-годишна жителка на село Оризари е заподозряна за незаконно разпрострарение на акцизни стоки. Вчера, в района на общински пазар в Стамболийски, жената била засечена от служителите на реда да пренася 27,5 кг тютюн без бандерол. Същия ден 19,2 кг нелегален тютюн иззели полицаи от Шесто РУ от спрян на ул. «Владая» в Пловдив лек автомобил «Фолксваген» с водач А.И. /53 г./ от село Осетеново. Срещу двамата извършители са образувани бързи производства по чл. 234, ал.1 от НК.
Две джебчийки са били задържани от служители на Второ РУ в Пловдив. По първоначални данни, в понеделник следобед пловдивчанката Г.И. /48 г./ и 37-годишната Е.В. от град Камено отнели мобилен телефон от 13-годишно момиче в магазин в подлеза на Централна гара. Жените са известни на служителите на реда и осъждани за подобни прояви. С полицейска заповед те са задържани за срок до 24 часа. Уведомена е прокуратурата.
17-годишен от Раковски попадна в полицейския арест за притежание на наркотици. Около 21.30 часа снощи по време на рутинна проверка в района на хълм Бунарджика в Пловдив младежът бил хванат с близо 4 грама канабис. По случая е започнато бързо производство във Второ РУ.
Полицаи от Първо РУ заловиха двама пияни водачи вчера. Около 11.30 часа на ул. «Академик Петър Динеков» било установено, че С.А. /34 г./ от града е седнал зад волана налек автомобил «Рено» с 1,82 промила. Същата вечер, около 23.40 часа, в село Първенец за проверка бил спрян лек автомобил «Мерцедес». Шофьорът И.М. /25 г./ от село Устина е тестван с дрегер и резултатът отчел 1,33 промила. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа, по случаите са образувани бързи производства.
Криминалисти от Пето РУ работят по сигнал за грабеж. Според първоначалната информация, около 23.30 часа снощи, на бул. «Освобождение» в жк «Тракия», след заплаха с нож от 30-годишен мъж били отнети мобилен телефон и 80 лева. Образувано е досъдебно производство и са предприети действия по разследването.