Изключват емблематични фигури от СДС в Пловдив

Новините

27-03-2016, 17:38

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Заради огласената от нас публична позиция, че нелегитимно избраното ръководство на СДС-Пловдив провежда порочно управление, председателят Никола Хаджийски ни уведоми по телефона, че ни изключват от Националния и Областния съвет на СДС. Областният съвет е взел решение не само за това – гласувано е още Веселин Стойков, Тони Симидчиева и Марта Момина да бъдат дадени на Контролен съвет за изключване от организацията.

След 26 години в партията, символ на свобода и демокрация, наказват хора, застанали с имената си зад публично изказана позиция, полезна за СДС, но неудобна за няколко души. В опит да направят възможна дългоочакваната промяна в порочния начин на управление в СДС-Пловдив, те са изключени.

Категорично заявяваме, че с цената на всичко ще отстояваме единствено останалото ни право от историята на СДС - свободата на словото, правото да изказваме истини и мнения, различни от тези на ръководството, свободно и без страх от наказателни акции.

Поддържаме позицията си, че Никола Хаджийски никога не е бил избиран легитимно като председател на СДС - Пловдив и за това носи вина Милко Стрехин, секретар на Областното ръководство на партията. По тази причина продължаваме да настояваме те да освободят заеманите постове в СДС.

Несправедливото, репресивно и недемократично управление на тези хора, доказва тезата ни, че нямат място в партията, която е символ на демокрацията и свободното слово.