Арестуваха шефа на Държавния архив в Хасково - бил иманяр

Животът

28-03-2016, 13:46

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

При обиските са иззети антични предмети и монети

Шефът на Държавния архив в Хасково Станислав Станилов е бил арестуван, а от дома му са иззети стари монети и антични предмети, потвърдиха от Окръжна прокуратура. Задържаните са четирима. Арестът на двама от тях, сред които и Станилов, станал в заведение в бл. 16 в квартал Орфей.

При последвалите обиски и претърсвания са открити и иззети монети и различни антични предмети. На задържаните в акцията срещу иманнярството е повдигнато обвинение за незаконно притежаване на нерегистрирани артефакти.

Станислав Станилов е известен със страстта си към нумизматиката. Той е шеф на Държавен архив - Хасково от юни 2011 г. През 1993 г. завършва българска филология във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново. Има висше икономическо образование от УНСС и магистратура по специалността "Външна търговия и международно право". Преди да оглави хасковския архив, е работил в частния бизнес.

От прокуратурата все още не съобщават дали за четиримата задържани ще бъде поискана постоянна мярка “задържане под стража”.