ШК Пловдив окупира първите места на веригата турнир „Цар лъв”

Спорт

28-03-2016, 14:09

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Турнирът „Цар Лъв“ е част от подготовката на състезателите на ШК Пловдив за предстоящото Държавно първенство за деца и юноши

Състезателите на Шахматен клуб Пловдив заеха първите три места в генералното класиране на първият от веригата турнири „Цар Лъв“ – Димитровград. Турнирът се проведе този уикенд, по правилата на ускореният шахмат. В надпреварата се включиха 62 деца от шахматни клубове от София, Пловдив, Бургас, Асеновград, Раднево, Свиленград, Панагюрище и  др. Участниците играха общ турнир, като при момчетата имаше награди в две възрастови групи – до 9г. и до 14г., а при момичетата само една възрастова група – до 14г.

 Победител в турнира е Ивайло Кирилов /ШК Пловдив/ следван от Иван Кочиев /ШК Пловдив/, като и двамата са с равен брой точки 6,5 от 7 възможни, но допълнителен показател определи победителя в турнира. Трети в генералното класиране също е състезател на /ШК Пловдив/  – Симеон Тодев с 6 от 7 точки,той е само на 8г., но игра много успешно с батковците и заслужено зае трето място при 14годишните.

 При момичетата победителка е Галя Читакова /ШК Пловдив/, следвана от Валерия Добрева/ШК Панагюрище/ и трета Пея Карова /ШК Пловдив/.

 Турнирът „Цар Лъв“ е част от подготовката на състезателите на ШК Пловдив за предстоящото Държавно първенство за деца и юноши, което ще се проведе от 02.04. до 10.04.2016г в Новотел Пловдив.