70 000 психично болни бродят по улиците

Най-доброто от печата

29-03-2016, 06:43

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Над 70 хил. пенсионери- бивши служители на МВР и на военното министерство, разполагат с бойно оръжие

Близо 70 000 с психични отклонения бродят по улиците на градове и села. Това е приблизителната цифра, тъй като у нас няма нито регистър на психично болните, нито някаква база данни, за да се знае със сигурност точният им брой, съобщиха психиатри.
Психиатриите в момента са препълнени, тъй като през пролетта и есента се обостря състоянието на хората с такъв тип проблеми, установи проверка на „Монитор”.
Почти всички легла в Курило са заети. От общо 130 има свободни едва пет, уточни директорката на болницата там д-р Цветеслава Гълъбова. Ако продължат да ми ги карат, до дни ще трябва да освободя директорския кабинет и да сложа допълнителни кревати по стаите. Иначе не е ясно какво може да се случи, ако хората не бъдат прибрани веднага, допълни тя.
В същото време над 70 хил. пенсионери, които са бивши служители на МВР и на военното министерство, разполагат с бойно оръжие, сочи статистиката на вътрешното ведомство, предоставена на „Монитор“. Част от тях имат и повече от един пистолет. Именно бивше ченге е и 69-годишният Петър Коджейков, който държа цяло денонощие на нокти МВР, след като стреля по дъщеря си и се барикадира в жилището си. В последствие се оказа,че той има два пистолета, но незаконни.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен