Слагат електронни табла на спирките в Добрич

Мисия Добрич

29-03-2016, 17:46

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Инспектират проекта за интегриран транспорт на Плевен

Предвижда се и изграждането на център за управление на интегрирания градски транспорт

Автобусните спирки в Добрич ще бъдат оборудвани с електронни табла, които ще дават информация на гражданите кога ще пристигне следващото превозно средство, обяви по време на днешната сесия на общински съвет заместник-кметът Росица Йорданова. 2 милиона и 686 хиляди лева са отредени за интегриран градски транспорт в инвестиционната програма на общината, съобщава ИА Добруджа. Предвижда се и изграждането на център за управление на интегрирания градски транспорт, който беше залегнал в програмата и на предходния общински съвет, уточни Йорданова.
Днес общински съвет даде съгласието си на "Тролейбусен транспорт" да извърши продажба чрез търг с тайно наддаване, с начална тръжна цена от 169 180 лева, бившата токоизправителна станция /ТИС/ "Център", която се намира по бул. "Русия" в непосредствена близост до Кауфланд. Имотът включва дворно място от над 2 декара и едноетажна масивна сграда с площ от 340 кв.м.
Към 31 декември 2015 година задълженията на дружеството са в размер на 105 хиляди лева, данъчни задължения 51 хиляди и осигурителни задължения - 45 хиляди лева, общински съвет задължи управителя с постъпилите от търга средства да погаси изцяло публичните задълженията на дружеството.