Китайски инвеститор ще закупи нови три имота в Добрич

Мисия Добрич

30-03-2016, 00:03

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна изграждането на китайския фуражен завод в Добрич

Реши Общинският съвет

Общински съвет Добрич даде съгласието си китайската фирма "България Тианшинонг Фийд Ко", която започна изграждането на фуражен завод в западната промишлена зона на града, да закупи три допълнителни имота. И трите са изоставена земеделска земя, общинска собственост, с обща площ около 7 декара и половина, и ще бъдат използвани за изграждане на зелена зона около фуражния завод и обслужващите сгради, съобщава ИА Добруджа.
Според българското законодателство, при инвестиция от подобен тип е необходимо 20 процента от имота да бъде зелена площ.
При създаване на проекта китайските инженери не са се съобразили с това изискване в закона и затова се налага закупуването на допълнителната площ, обясни пред общинския съвет управителят на "България Тианшинонг Фийд Ко" Надя Маринова. В първия етап от изграждането на завода няма да има проблем с тези 20 процента, но при следващия инвеститорът ще срещне затруднение, уточни Маринова.
Както вече бе обявено, планираният капацитет на фуражния завод е 150 хиляди тона по време на първия етап от изграждането и 300 хиляди след втория.
Според последните изчисления, по време на първия етап ще бъдат разкрити 73 нови работни места.