Мъжът, бил таксиджията, лежал 3 пъти в психиатрия

Крими

30-03-2016, 09:10

Снимка:

bTV

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Приятелката му твърди, че таксиметровият шофьор преиграва

23-годишният Михаил, който във вторник нападна таксиметров шофьор след катастрофа, е лежал три пъти в психиатричната болница „Св. Иван Рилски” в Курило, обясни по Нова телевизия директорът на лечебното заведение д-р Цветислава Гълъбова.

„Той е лежал зависимост при нас заради зависимост към психоактивни вещества, това момче има личностно разстройство, той е с психопатия. За последен път е бил при нас през 2015 година”, съобщи тя.

„Става дума за масивна наркотична злоупотреба, която е с рецидивиращ характер, тоест след изписване от болница той отново започва да приема наркотици. От страна на близките не сме срещнали подкрепа и разбиране, че трябва да се прекрати наркотичната употреба”, каза още д-р Гълъбова.

„Удари ме в областта на гърдите, както и в коляното и в гърба”, оплака се пострадалият таксиметров шофьор  Красимир Кръстев.

 „Той ми отне предимството за завой и влезе в насрещното. За да избегна челен удар и аз също навлязох в насрещната лента. След като слязох, той ме сграбчи за яката, започна да ме блъска в таксито, след което ме повлече към неговата кола. Каза ми: „Ти умираш в този случай”, разказа пострадалият.

„Аз се отскубнах, през това време той отиде до колата си, взе нещо и ме удари с него. Хвана ме за ризата, след което започна да млати колата с  дърво”. Не мога да си обясня това нещо”, спомни си Красимир Кръстев. 

Аз не се движа с бухалка в колата. Това е страшно преиграване. По този начин Десислава, приятелката на задържания за побой над таксиметров шофьор в „Люлин” вчера, коментира по bTV инцидента.

Според нея сблъсък между двамата не е имало, а освен това водачът на таксито е казал много неистини пред камерите.

„Аз поемам вината, защото съм на път без предимство”, каза Десислава, която подчерта, че е била зад волана, а приятелят й Михаил е излязъл от шофьорската врата, защото другата е била много огъната.

По думите й той поискал да се разберат с таксиметровия шофьор, който избягал на отсрещния тротоар. Михаил видял бухалка в ръцете му и я взел, но нямало сбиване, според версията на Десислава. Според нея това може да се докаже при вземане на пръстови отпечатъци от бухалката. Тя каза още, че пред КАТ потърпевшият не се оплакал от насилие

„За стъклата (изпотрошени на таксито-б.р.) не казвам, че той (таксиметровият шофьор-б.р.) е виновен, но моят приятел не го е докосвал”, каза младата жена.

Даниела Иванова, братовчедката на арестувания, заяви, че донякъде одобрява реакцията му, защото таксиметровият шофьор се обадил на колегите си за подкрепление. „Ако бях сама в колата, пак ли щяха да се съберат 15 таксита с не знам колко хора и да се правят на мъже”, попита на свой ред Десислава.

Двете заявиха, че Михаил не е агресивен. Братовчедка му каза, че той няма постоянна работа, но се занимава „с различни неща”, сред които – охранителна дейност.

Методи Николов от браншовата организация на таксиметровите шофьори коментира, че версиите на Десислава и Даниела се разминават и не е вярно, че водачите на жълтите автомобили масово се движат въоръжени. „Бухалките и оръжията не са начинът, всяка фирма си има своите начини на подсигуряване – има паник бутони, радиостанции, таблети...”, каза Николов, който преди 4 месеца бил обран от клиенти.