Изграждат пешеходна алея с декинг по плажа на Каварна

Заделени са средства за ремонт на 19 детски площадки

Актуализация на бюджета на Община Каварна прие на заседанието си Общинският съвет. Промените касаят програмата за капиталови разходи, съобщи кметът Нина Ставрева. Без да е променяна финансовата рамка е направено разместване на разходите, съобщи  topnovini.bg.

Едната промяна е заради ограничението при кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони за пътна инфраструктура да е за 10-12 километра. Първоначално е бил включен само един обект с дължина от 10,5 километра. Идеята за промяната е да бъдем по-полезни на повече хора, коментира Ставрева. Затова са заложени други пътища.

По програмата са заделени 20 000 лева за проектиране и ремонт на 19 детски площадки, за които проверка неотдавна установи, че са незаконни и опасни за използване от децата. Другата направена промяна е намаление на средствата за ремонт на канализация и водопровод по ул. „Христо Ботев” и „Максим Горки”. Сумата е намалена от 286 000 лева на 55 000 лева. Разликата от 230 000 лева ще се насочи към плажа на Каварна и решаване на проблемите там. Предвижда се да бъде осигурено водоснабдяване, както и да се изгради пешеходна алея с декинг настилка. Тя ще бъде на 5 метра навътре от морето към брега с ширина от 2 метра. Ще се простира от буна 1 до ресторант „Българка”. На тази алея ще има обособени места за отдих – пейки със сенници, кошчета за отпадъци, озеленяване. Това ще е първа крачка за промяна на облика на плажа на Каварна, обясни Нина Ставрева. Предвижда се до края на май – началото на юни съоръжението да бъде изградено. За монтирането му Общината е изпълнила всички съгласувателни режими.