Задържаха Филип Фратев за каналджийство /СНИМКИ

Крими

30-03-2016, 11:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Кола управлявана от 39-годишния Гюро Георгиев от Бургас се превозват 18 нелегално преминали границата на България лица /мъже, жени и деца

На 29 март бургаски полицейски служители задържаха знакова фигура от ундърграунда, съпричастна към нелегалното преминаване на мигранти през територията на Бургаска област. Това е криминално проявения Филип Фратев, 50-годишен от Бургас. Констатирано е, че в микробус "Опел Виваро", с бургаска регистрация, управляван от 39-годишния Гюро Георгиев от Бургас се превозват 18 нелегално преминали границата на България лица /мъже, жени и деца/, по-голяма част от които самоопределящи се като афганистанци. Сред задържаните има един иракчанин и трима сирийци. 

Микрообусът е спрян на бургаската улица "Крайезерна" до входа на "СОМАТ" около 21.00 ч. на 29 март. Непосредствено след това в близост до завод "ЛУКОЙЛ" е спрян и задържан пилотния автомобил, екскортиращ "Опел Виваро"-то. Това е "Мерцедес CL 500", с бургаска регистрация, управляван от Филип Фратев. 
По случая са извършени огледи и претърсвания, при които са иззети веществени доказателства - мобилни телефони, СИМ-карти и документи на автомобилите. 

Георгиев и Фратев са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо досъдебно производство за каналджийство по чл. 281 ал. 2 от НК. Нелегално преминалите са откарани до отдел "Миграция" към ОДМВР - Бургас за настаняване в специализиран център.