Разложко село става "Малката Каварна"

Мисия Каварна

30-03-2016, 13:39

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Loud concerts” организира Каварна Рок Фест 2016

Химнът на Уелс за Евро 2016 записан от рокгрупа

За пета поредна година в Елешница организират рок фест

Макар и на село, рок музиката не е далече от местните хора. Малката Каварна - така наричат Елешница другоселците. За това заслугата е на десетима млади мъже, които полагат огромни усилия, за да организират рок фестивал, съобщава kmeta.bg.

Първата проява била в далечната 1988 г. После няколко пъти е прекъсвано събитието и отново възстановявано. "За последно го възстановихме през 2012 г. Сега ще правим пети пореден рок фестивал. Той ще се проведе на 8 и 9 юли. Организацията хич не е лека, но усилията си струват. Пък и англичаните да видят, че България не е само фолклор, но и рок. Изпълнителите вече ни познават и по-лесно осигуряваме участници", казва кметът на село Елшница Сашо Мицин.

Всяка вечер младежки групи ще подгряват публиката. На 8 юли на сцената ще се качат рок бандите "DASS" от Гоце Делчев и "Nana & The Gang" от София. Втората фестивална вечер е за изпълненията на групите "Affection" от Казанлък и за "Гранулом" от София.

"Хиляди фенове идват на рок събитието. В първата редица са и почти всички англичани. В преговори за хедлайнъри сме с групите "Конкурент" и "Обратен ефект", допълва кметът.