4-годишно дете загина след избухване на печка на твърдо гориво

Пожарът възникнал в Кюстендил

Най-вероятната причина за пожара, при който загина 4-годишно дете, е избухване на печка на твърдо гориво. Това съобщиха за „Фокус” от Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Първоначално се е чул звук от взрив, по-късно е установено, че е избухнала печка на твърдо гориво. Загиналото дете е момиченце, на четири години и половина. Пострадали са майката на детето, както и 22-годишният му брат.

Пострадалите са откарани за лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов". Те са настанени в Клиниката по изгаряния, съобщи говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова. "Жената е в тежко състояние, с 50% изгаряния. При нея ще се премине към оперативно лечение след стабилизиране на общото ѝ състояние. И тя, и младежът имат инхалация с пушечни газове плюс изгаряне на горни дихателни пътища”, обясни Пойразова, като уточни, че младежът е с 20% изгаряния на лявата ръка и му предстои операция.
Снощи в жилищна сграда на улица „Антим I” в Кюстендил възникна пожар, при който загина 4-годишно дете, а майка му и брат му пострадаха сериозно и бяха откарани за лечение в столицата. Пожарът бе погасен от екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Кюстендил. Изгорял е покривът и вторият етаж на жилищната сграда. Районно управление „Полиция“ работи по случая, установяват се причините, довели до трагедията.