Областната дирекция на МВР Стара Загора с нов шеф

Мисия

01-04-2016, 11:59

Снимка:

stzagora.bg

Автор:

stzagorautre.bg

Всичко от Автора

Николай Кирков поема поста след оставката на Иван Чолаков, поискана от вътрешния министър

Николай Кирков е новият директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Досега е оглавявал отдел "Криминална полиция" в Пловдивската дирекция. Очаква се представянето на Николай Кирков пред личния състав на дирекцията да стане в следобедните часове днес, най-вероятно от главния секретар на МВР.


Кирков работи в системата на МВР от 17 години. Започнал е кариерата си като оперативен работник в Шесто РПУ в Пловдив, а по-късно го оглавява. Новият директор на Старозагорската дирекция на МВР е на 43 години, семеен с две деца. На въпрос на "Хоризонт" познава ли работата на дирекцията, която ще ръководи със заповед на министър Бъчварова от днес, той отговори, че има поглед единствено върху криминалния сектор на базата на професионалните си контакти досега.


Досегашният директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Иван Чолаков подаде оставка в средата на март. Тя му бе поискана от министър Бъчварова заради лоши резултати на дирекцията и заради ревизионен доклад на Инспектората на МВР, в който се посочва, че в качеството си на началник на РПУ в Стара Загора Чолаков, заедно със своя предшественик, не е придвижил към НАП наказателни актове, с което държавата е ощетена с над 200 хиляди лева.