Тошевци празнуват 1-ви април с карнавала “Голямата усмивка”

Добруджанци

01-04-2016, 15:24

Снимка:

Община Ген. Тошево

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Бяха наградени и участниците в конкурса за най-смешна рисунка

За единадесета поредна година Общинска администрация и Народно читалище “Светлина 1941” град Генерал Тошево организираха традиционния празничен карнавал “Голямата усмивка” по случай 1-ви април – Международен ден на хумора и шегата.
   В цветния празник, който беше съпътстван от топло и слънчево хубаво време се включиха близо 200 участника. Всички те със забавни, шеговити, оригинални и интересни костюми и плакати. Всички, подготвили забавен скеч, песен или постановка.

   Веселата суматоха започна с празнично шествие, преминало през централната част на нашия град и традиционното символично предаване на ключа на властта от страна на кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров на сатириците и водещият на събитието Красимир Демиров, който този път беше решил да влезе в образа на бежанец от Близкия Изток.

    На карнавала, веселото настроение беше поддържано от парад на шарени клоуни, хумористични герои от приказки и анекдоти, както и от герои от голямата сцена на театъра, в които се бяха превърнали малки и големи. Участниците се надпреварваха за вниманието на публиката и журито не само със своите костюми, но и с много бутафорни оръжия и хумористични плакати.

   За Крал на карнавала единодушно беше избран Калоян Колев, който влезе в образа на коминочистач. Съвсем не на шега, Кралица на карнавала “Голямата усмивка” стана Габриела Канева, която се представи като Баба Яга. Наградата за Най-смешен и оригинален костюм отиде при Георги Господинов, който се беше превърнал в истински Зоро.     

  

Ето и останалите награди:


Най-оригинален плакат:
ОУ “Хр. Ботев” – село Кардам

Димитрина Катранджиева

НЧ “Светлина – 1941” – град Генерал Тошево

 

Най-добър арсенал от оръжия:
Общински младежки съвет – град Генерал Тошево

Боян Георгиев

Сборна формация НЧ “Светлина – 1941” – град Генерал Тошево

 

Най-атрактивно участие:

ОУ “Хр. Ботев” – село Кардам

Юлияна Станимирова

Фолклорна група “Добруджанка”

Владислава Мирчева и Елена Тодорва

София Георгиева

Сборна формация НЧ “Светлина – 1941” – град Генерал Тошево

Ивет и Джулия Бикс

Дует “Бонбони” – ОУ “Хр. Смирненски”

 

Най-малък участник:
Росица Танкова

Велизара Танкова

Джулия Бикс

 

Награда за скечове и постановки:

НЧ “Стефан Караджа” – село Чернооково

Василка Иванова

Група на Димитрина Катранджиева

 

Най-масово участие:

СОУ “Н. Вапцаров” – I “б” клас

ОУ “Хр. Ботев” – село Кардам

Общински младежки съвет – град Генерал Тошево

 

На карнавала “Голямата усмивка” бяха наградени и участниците в конкурса за Най-смешна рисунка. Габриела Панайотова спечели първа награда, а Чидем Юзеир и Пламен Петров – съответно втора и трета. И тримата получиха предметни награди и грамоти. Поощрителни награди пък получиха Дение Девриш, Дарина Панева, Данла Салиева, Станислава Иванова.