20-годишният Тома се пребил заради селфи

Крими

02-04-2016, 09:53

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Момчето се покатерило на 27-метровото съоръжение в района на Централна гара

20-годишният младеж от София, за който стана известно, че е полетял фатално от билборд, е загинал, докато си прави селфи с телефона върху рекламното съоръжение в столицата, 

Припомняме, че инцидентът стана в четвъртък срещу петък през нощта. Тома Иванов се покатерил на 27-метров билборд в района на Централна гара. Той бил с група приятели, които снимали акробатичните му умения. Идеята била да се щракне за спомен от високото съоръжение, а междувременно компанията му да запечата кадри от земята. Тома започнал да се набира, да вдига краката си и да впечатлява с уменията си наблюдаващите го от ниското приятели. Всички държали телефоните в ръце и го насърчавали.

В един момент обаче Иванов изгубил равновесие и полетял надолу. При падането починал на място. Момиче от компанията веднага се обадило на тел. 112. Позвъняването било регистрирано около 1,30 часа. Притеснената девойка обяснила какво се е случило и към мястото веднага били изпратени полицейски екип и линейка. Лекарите обаче само констатирали смъртта на Тома, който имал множество счупвания от падането. Униформените от Второ районно управление пък отвели младежите за разпит за случилото се.  

По случая е образувано разследване, което трябва да изясни всички обстоятелства около инцидента.

Това е третият подобен инцидент от февруари насам. На 12 февруари 14-годишен ученик от Пловдив бе приет в болница с 55% изгаряния след опит да си направи селфи върху влаков локомотив, където го ударила волтова дъга. Момчето бе откарано с опасност за живота в болница, а лекарите призоваха във всяко училище да има плакати с надпис: "Не на екстремните селфита!".

На 7 март момиче от Димитровград пострада сериозно, след като се качи на вагон и докато си прави селфи, го удари ток. През ноември 2015 година три деца пострадаха също при снимки на вагоните, спрени на гара Подуене-Разпределителна.

 "Екстремните селфита не са само на гарата. Имаше падане в пропаст, падане по камъни. Трябва обществото да се пребори с този проблем. Екстремното селфи може да доведе до много страдания на цялото семейство. Във всяко училище трябва да има предупредителни афиши, като дори на тях може да има плачещи родители, което ще стресне тези млади хора", заяви тогава д-р Красимир Янев от болницата "Свети Георги" в Пловдив.