Деца отглеждат цветя и билки

Мисия Добрич

03-04-2016, 10:22

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

В ботаническа градина "Монтесори"

Цветя и билки растат в новооткритата ботаническа градина "Монтесори" в Добрич. Деца със специални образователни потребности се грижат за зелените площи в двора на средното общообразователно училище "Димитър Талев", съобщиха от учебното заведение.
В градината децата научават повече за растенията като се насърчава любопитството им по метода на италианската лекарка и световноизвестна педагожка д-р Мария Монтесори.
Според нея ученето е най-пълноценно, когато е подкрепено с практически упражнения, поясняват от учебното заведение. В градината учениците със специални потребности се приучават на трудови навици и да работят в екип, а така по-лесно ще бъдат преодолявани дефиците им, допълва директорът на училището Весела Панчева.
В учебните часове децата изучават частите на растенията, обяснява им се за какво се използват билките, но повечето не са виждали лековити растения, а още по-малко знаят как се засаждат и отглеждат, казва психологът Росица Митева, която заедно с логопед и трима ресурсни учители работят с начинаещите градинари. С идването на пролетта учениците са засадили първите стръкове и очакват дворът на училището да разцъфти.