Добрички плувци покориха Гърция

Добруджа спечели 18 медала

Всички състезатели на СКПС Добруджа се завръщат с медали от Солун.

Вчера и днес се проведе откритият шампионат на Гърция по плуване за ветерани. Първенството бе отворено за участници и от други държави, съобщи dobrichonline.com. Спортен клуб по плувни спортове "Добруджа" бе представен от четирима плувци - Антония Михова, Ивелин Иванов, Николай Стефанов и Ивелина Янкова. Те спечелиха общо 18 медала. Така клубът от Добрич се представи най-силно сред деветте български отбора, участвали на първенството на Гърция за ветерани.

Антония Михова стана шампион на 50 и 100 метра бруст. Тя спечели сребърен медал на 50 метра гръб и бронзов на 100 метра гръб.Ивелина Янкова завоюва 3 сребърни медала - на 50 метра бруст, на 100 метра бруст и на 100 метра кроул. Тя бе много близо до почетната стълбица и на 50 метра кроул, класирайки се четвърта .Ивелин Иванов спечели бронзов медал на 100 метра бруст.

Николай Стефанов се класира втори на 100 и на 200 метра кроул, като на шампионата записа още и четвърто и шесто място.

Четиримата класираха на два пъти добруджанската щафета сред призьорите и добавиха по още два медала към колекциите си. На съчетаната микс щафета добричлии са втори, а на микс кроул - трети.

Създаденият преди 2 години и половина клуб "Добруджа" бързо се нареди сред най-добрите в страната, а след успехите в България, вече са факт и международните.