Баскетболен фестивал в Ген. Тошево

Спорт

04-04-2016, 11:42

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Без състезателен характер

   За втора поредна година, град Генерал Тошево прие домакинството на силен баскетболен фестивал за деца до 10 години. В спортната зала на СОУ “Н.Й. Вапцаров” и на спортната площадка в градския парк, сили премериха общо 21 отбора от Зона “Добруджа” – Северна България, от които 7 при момичетата и 14 при момчетата. В надпреварата се включиха над 220 деца, като самият мащаб на събитието говори за неговата значимост. За сравнение, през миналата година, в баскетфеста се включиха 16 състава.

   Самият фестивал на баскетболната игра няма състезателен характер, а основната му идея е да бъде привлечено вниманието на най-малките и да предизвика интерес към баскетбола. Добро впечатление с играта и дисциплината си направиха голяма част от отборите. Въпреки крехката си възраст, децата показаха, че обичат играта и се учат с огромно удоволствие на нея. Треньорите пък демонстрираха търпение и спокойствие при работата си с най-малките.  

   В баскетболния фестивал се включи и тимът на “Спортбаскет-ГТ”, воден от треньора Стойо Стоев. Малките местни таланти се представиха много добре в конкуренцията на силни състави от Варна, Шумен, Русе и Търговище. В края на баскетболния празник всички деца получиха медали, грамоти за участие и много подаръци.