Кампания "Бъди здрав" стартира в Добрич

Мисия Добрич

04-04-2016, 13:32

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

С велопоход, зумба, спорт и рецепти за пълноценно хранене

С велопоход, демонстрация на зумба, йога, с рецепти за пълноценно хранене в Добрич започва кампанията "Бъди здрав". Инициативата на общината в партньорство със спортни клубове ще бъде открита на 7 април - Световен ден на здравето, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева.
На централния градски площад ще бъде опъната шатра, в която медицински специалисти ще мерят безплатно кръвното налягане на желаещите да проверят здравния си статус. На гражданите ще бъде предлаган и билков чай, а балет "Алексия" ще насърчи най-любопитните да пробват зумба движения.
В следващите дни до 15 април в градския парк "Свети Георги" ще бъде даден старт на надпреварата "Обичам да тичам!", а спортни състезатели ще поведат велосипедистите по различни маршрути, допълни заместник-кметът. Ендокринолог ще обучи медицински сестри от детските градини и ясли в превенция на диабета в най-ранна възраст. Кампанията има и афиш от културни прояви - в художествената галерия ще върви презентация "Хармонията на здравото тяло в гръцкото изкуство". Младите художници в училищата също ще пробват силите си по темата за здравословния живот и ще подредят изложба. При откриването й в общинския младежки център учениците от професионалната гимназия по туризъм ще покажат как могат да се приготвят здравословни ястия.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"