XI-ти турнир по конен спорт

За купите на доц. Тодор Тодоров

Състезанието придобива все по-голям престиж, като се очаква от следващата година да бъде включено в националната програма на федерацията по конен спорт

    В рамките на няколко дни, от 30 март до 3 април, община Генерал Тошево домакинства на 3 мащабни прояви, които затвърдиха мястото й сред общините с най-богат календар на събития през пролетния сезон.

    След като в сряда, 30 март, официално бе открито Национално състезание „Млад фермер” 2016, Регионален етап за Северна България, а в четвъртък бе даден старт на баскетболен фестивал за деца до 10 години, на 2 април за XI-ти път се проведе турнир по конен спорт за купите на доц. Тодор Тодоров.

    Завиден зрителски интерес, породисти жребци и майсторски изпълнения белязаха спортния празник на конната база в Генерал Тошево.

    Турнирът бе открит от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, който посочи в своето приветствие, че турнирът в памет на доц. Тодор Тодоров е желана основа, върху която може да се развива конен спорт в общината ни, затова и от есента ще се възстановят конните състезания по случай 8 ноември – празник на Генерал Тошево.

    Състезанието по прескачане на препятствия в категории „Н” и „Л”. В тях се включиха 20 отбора от Североизточна България, а отличната организация позволи на генералтошевци да се насладят на висок клас умения както при жокеите, така и при породистите коне.

    Сред най-добрите в отделните категории се наредиха Диян Балчев с кон Апогей, Павлин Ангелов с кон Пасадена, Николай Николов с кон Акрундос и кон Залина и др. За призовите места те получиха парични награди, връчени им от семейството на патрона на турнира доц. Тодор Тодоров.

    Проявата се организира съвместно между Клуб по конен спорт „Класика”, гр. Генерал Тошево и Община Генерал Тошево.

    На 15 май Генерал Тошево ще бъде домакин на кръг от националния шампионат по конен спорт.