Пловдивчани ще се радват на 20 нови чинара на бул. „Руски“

Мисия Пловдив

06-04-2016, 14:06

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

20 нови чинара засадиха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев и заместник-директорът на предприятието Дончо Кацарев в зелената разделителна ивица на бул. „Руски“ в участъка между улиците „Данаил Николаев“ и „Гладстон“.

Тъй като бул. „Руски” е паметник на градинско–парковото изкуство, полагаме изключителни грижи за неговото поддържане, така че и нашите наследници да могат да се радват на това, което за първи път са направили предшествениците ни в началото на миналия век“, коментира Георги Стаменов. Според него цялостната общинска политика за опазване и развитие на зелената система, водена от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, дава гаранции градът да стане най-зеления в България.

Районният кмет сподели, че не брои лично колко дървета е засадил от началото на пролетната залесителна кампания, така както човек не брои радостите в живота си, тъй като всяко новозасадено дърво за него е радост.

За да се захванат добре новите дръвчета, подбрахме добре развити 4-5 годишни фиданки и във всяко изкопано гнездо поставихме по един кубик нова по-качествена почва, при засаждането към нея добавяме и влагозадържащи гранули“, обясни директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Зелената ивица на булеварда е попълнена и с разнообразни видове храсти, които цъфтят в различни периоди и цветове, така че по всяко време да е хубаво. За радост на градинарите тази пролет няма драстични кражби на цветя от цветната фигура при кръстовището с „Данаил Николаев“.