Засадиха Лимец в двора на детска градина в „Източен“

Мисия Пловдив

06-04-2016, 15:39

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По случай Седмицата на гората децата от ОДЗ „Щ. детство” засадиха лимец и дръвчета в двора на детската си градина и заявиха, че ще се грижат за тях ежедневно. Акцията се провежда под патронажа на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков, който показа как се засаждат тези култури и обясни на малчуганите грижата по тях.

 „Дълбоко съм свързан с природата и много се радвам, че имаме малки последователи, които да приучим да се грижат за нея“- сподели районният кмет Николай Чунчуков и поздрави педагозите и децата за тази тяхна инициатива.

 Директорът на детското заведение Евгения Попиванова сподели, че ентусиазмът на децата е голям и скоро парковата площ действително ще бъде променена и обновена с помощта на деца, родители и администрацията на района. „Засаждаме днес като пример за надежда и по-добро бъдеще на децата ни“- обяви тя.

 На празничната артистична програма се насладиха, както заместник кметовете на район „Източен” , така и потребители на стартиралия социален проект „Независим живот - Район „Източен“ заедно с личните си асистенти. „Социалното включване на тези хора е изключително важно за нас, защото част от тях не са напускали домовете си с месеци, а сега имат възможност да участват активно в подобна проява с висока обществена значимост“- подчерта г-н Николай Чунчуков и поздрави екипа на проекта с ръководител Емил Начев.