Николай Чунчуков награди победител в кампанията „Регистрирай куче и спечели награда“

Мисия Пловдив

06-04-2016, 15:47

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По повод международния ден за защита на безстопанствените животни – 4-ти април, Община Пловдив стартира поредица мероприятия, едно от които е инициативата „Регистрирай куче и спечели награда”.

Кампанията е поредния жест към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби и надлежно декларират притежаването на домашното си куче.

Целта на кампанията е да стимулира активността на собствениците на кучета в това им задължение.

Както и през изминалата 2015 г., и сега е предвидено 10 изрядни притежатели на кучета, отглеждани в Пловдив да получат пакет подаръци за своя любимец.

Общинската електронна системата за регистрация на домашните кучета, вече генерира първите два от предвидените печеливши номера на картони на кучета. Първата награда бе за № 6 200 – кучето Линди, отглеждано в район Южен.

Днес кметът на район Източен Николай Чунчуков награди втория печеливш в кампанията – това е кучето Шушан, регистриран на 30-ти март т.г. под № 6 250. Кучето е надлежно идентифицирано и кастрирано. Подаръците, които получи собственичката на кучето Недялка Петрова, Шушан ще подели с още едно непородисто куче, регистрирано в същия ден. Това е кръстоската Рита, отглеждана също от г-жа Петрова.

Не е необходимо кучето да е породисто, за да бъде добре обгрижвано и обичано. А да бъдеш изряден като собственик, не е трудно. Ето, на вас това Ви донесе и награда! Обичайте животните си, не ги изоставяйте, грижете се добре за тях и бъдете пример за останалите!“, пожела кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

Припомняме, че кампанията ще се проведе в периода до 30-ти ноември. Пожелаваме успех на всички собственици на домашни кучета, които ще спазят нормативните изисквания и ще регистрират в общината своя домашен любимец!