Разлог се побратимява с градове от Италия и Хърватска

Днес ще бъде организиран информационен ден в общината

Община Разлог е партньор по проект SISTERS(Sharing Ideas for Sustainable Tourism: an Event for Relevant Stakeholders), съфинансиран от Европейския съюз, в рамките на програма „Европа за гражданите”, Мярка 2) Демократична ангажираност и гражданско участие.
 Партньори по проекта са три общини: Пинето (Италия), Разлог (България) и Шибеник (Хърватска).

Проектът  има за цел побратимяване на трите общини и се основава на общото туристическо призвание на партньорите и тяхната ангажираност по отношение  насърчаването, развитието и популяризирането на техните човешки, културни и природни ресурси . 

Туризмът е основният източник на доходи за гражданите на трите града и макар и различен, този потенциал може да бъде  допълнително  развит чрез общи действия за насърчаване и стимулиране на нови устойчиви решения. 

Местните власти в трите града вече работят в тази наскока. Те вярват в необходимостта от включване на гражданите в процеса на вземане на решения и са убедени в ползите, които ще произлязат от сътрудничеството между трите общини на транснационално ниво.

В рамките на проекта за гражданите на общината ще бъде организиран информационен ден, който ще се състои днес от 17:00 часа в залата на ОбС - Разлог.