Съдът се изказа в делото срещу "Порше" за смъртта на Пол Уокър

Производителят не носи отговорност за инцидента и последствията

Калифорнийски съд оправда „Порше“ за смъртта на актьора Пол Уокър. Той загина нелепо през 2013-та година, след като спортната кола, в която пътува се заби с висока скорост в дърво.

Съдия Филип Гутиерес счете, че няма достатъчно доказателства, които категорично да доказват, че катастрофата е в резултат на дефекти по автомобила. Именно такова е обвинението на съпругата на Уокър, Кристин, която заведе дело срещу автомобилния гигант.

От „Порше“ заявиха, че по колата е имало подобрения, които не са направени от тях.

Пол Уокър, който доби популярност от екшъна "Бързи и яростни", беше на почивка по време на снимките на 7-мата част на филма, когато загина.

Причината за смъртта на известния холивудски актьор е превишената скорост, с която е карал приятелят на звездата от филмовата поредица "Бързи и яростни", финансовият консултант Роджър Родас.

Това сочат огласените заключения на съдебните следователи от окръг Лос Анджелис. Преди да загуби управление, да се блъсне в стълб и дърво и да се запали,

автомобилът "Порше Карера ГТ" , управляван от Родас, се е движил с около 160 км в час.

Три години след смъртта си, Пол Уокър продължава да има милиони почитатели по света. Социалните мрежи също напомнят често за него.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"