Милко Георгиев: Половин България се вълнува от съдбата на ЦСКА

В БФС умишлено ни пречат

ЦСКА настоява БФС да се съгласи членските права на ПФК ЦСКА да бъдат прехвърлени на новото ФК ЦСКА и клубът да продължи участието си в професионалния футбол. Представителят на „червените“ Милко Георгиев днес се срещна с изпълнителния директор на футболната централа Борислав Попов.

„Г-н Попов каза, че две комисии от началото на март разсъждават по темата и не се знае кога ще излязат със становище. Данаил Ганчев дойде, защото искаше да се информира за какво става въпрос. Понеже Литекс също има казус, както знаете. От няколко месеца има входирана молба ФК ЦСКА да стане член на БФС - не е разгледана. Няма мотиви защо не е разгледана. Няма мотиви защо ФК ЦСКА не е приет за член. Мълчаливо отхвърляне на молбата, с две думи,“ заяви Георгиев.

„Попитах, какво правим, при положение, че има вероятност ПФК ЦСКА АД да фалира, т.е. да бъде обявен в несъстоятелност. Борислав Попов вдигна рамене и започна да цитира по закон. Аз знам какво е по закон. Половин България се вълнува от съдбата на ЦСКА. А моят въпрос беше, вие като футболен съюз, като орган, който администрира с идеята да развива футбола, смятате ли, че ще убиете този социален проект. Той се усмихна и каза, че спазват закона, устави и някакви такива глупости“, добави представителят на „червените“.

„От последната ни среща минаха над 40 дни, нищо не ми обеща, той каза, че договорът юридически е ОК. Каза, че ще говори с членовете на Изпълкома. Най-важното нещо е, че каза г-н Гриша Ганчев да си оправи отношенията с Изпълкома, което мен ме сащиса. Аз го попитах след това, с кои точно членове да си оправи отношенията, защото е важно да се знае. Той отново започна, че Ганчев си знаел. Започна да отрича, че не бил казвал такива неща. След това донесоха един диктофон да записват разговора.“

„Аз го попитах, има ли Футболният съюз желанието и волята да помогне на ЦСКА. Ние не сме господ, ние не сме всевишния, такива неща взе да говори. При нас, до 30 април не са приключили заседанията на съда, съответно няма как да подадем заявка за лиценз, защото не отговаряме на изискванията. Това е парадоксът, те знаят много добре. Нас не ни интересуват Висши лиги или други лиги. Нас ни интересува да продължим участието си в професионалния футбол. И има ли желание и воля от футболния съюз това да се случи. Категоричен отговор от тяхна страна няма.“

„Когато уговаряхме срещата, те не са ни предупредили, че ще продължи само 20 минути. Нахълта г-н Касабов и каза да ставаме. Някаква комисия се събира, нямало къде да заседава, нямало друга зала и приключихме срещата. Това е абсолютна гавра с нас. По действията на БФС личи, че умишлено пречат. Държавата, премиерът, министърът на спорта се ангажираха да помогнат ЦСКА да продължи в професионалния футбол, а в БФС срещаме пълен отпор“, завърши Милко Георгиев.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов също говори за срещата, която е провел с Милко Георгиев.

„Те не искат прехвърляне на членските права, а искат да встъпят в членските права, което е малко по-различно. Казаха, че ще подадат допълнително документи и писмено ще зададат допълнителни въпроси“, коментира Борислав Попов.