Добруджа 07 на победа от историческа титла

Волейболистите на Мирослав Живков повече от убедителни в третия мач от финалната серия срещу Монтана

Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) са само на една победа от историческа първа титла на България, след като отново поведоха във финалния плейоф от Суперлигата. В мач №3 срещу ВК Монтана (Монтана) пред пълните трибуни на зала "Добротица" момчетата на Мирослав Живков бяха повече от категорични и спечелиха с убедителното и авторитетно 3:0 (25:20, 25:16, 25:18). Така Добруджа 07 поведе с 2:1 в серията, в която се играе до три победи от пет срещи и още утре може да триумфира със златните медали, ако спечели и мач №4, отново в зала "Добротица".

 Волейболистите на домакините поведоха с бързо 4:0 след серия от начални удари на Алекс Грозданов, но отговорът на Монтана бе мигновен. На сервис застана Трифон Лапков и след няколко силни начални удара пасивът бе стопен и гостите дори поведоха с 6:5. След техническото прекъсване домакините от Добрич отново успяха да направят разлика (13:9), а на терена за Монтана се появи Симеон Александров на мястото на Златко Кьосев. Добруджа удържа аванса си и поведе с 1:0, след като последната точка бе фиксирана от грешка от сервис на Симеон Александров. 

Във втория гейм Добруджа 07 успя да се откъсне с две точки при първото техническо прекъсване, а след това отличната им блокада направи разликата. В края зрителите видяха и вдъхновена игра на домакините в защита, като Димитър Маринков спаси една топка по зрелищен начин с крак до мрежата. В крайна сметка, добричлии направиха 2:0 след 25:16.

В третата част домакините от Добрич не отпуснаха газта и продължиха с инерцията от първите два гейма, която им даде комфортна преднина от 15:11. Аванс, който се оказа достатъчен за изразителния им успех в мач №3 от серията.

Стартови състави:

Добруджа 07: Георги Манчев - Велизар Чернокожев, Денис Чавдаров - Алекс Грозданов, Мартин Атанасов - Димитър Маринков, Христо Христов (либеро);

ВК Монтана: Любомир Агонцев - Минчо Минчев, Златко Кьосев - Трифон Лапков, Иван Латунов - Мартин Палийски, Добромир Иванов (либеро)

bgvolleyball.com