Двама младежи са задържани за притежание за на амфетамини с цел разпространение

Крими

12-04-2016, 16:39

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Боян Г., на 20 г. от гр. Казанлък, и Пламен Д., на 20 г. от гр. Казанлък, за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение – престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс.   

На 9 април 2016 г. е бил получен сигнал за пътно-транспортно произшествие на ул. „Брезовско шосе“ в гр. Пловдив, при което лек автомобил, марка „Мазда“ се е ударил с лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“. В първата кола пътували Боян Г., Мартин Х., на 21 г. от гр. Казанлък, и Пламен Д. Те са били откарани за преглед в болницата.

На място е пристигнал екип на служители от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив. При оглед на лекия автомобил, в който пътували пострадалите от пътното произшествие, са били открити и иззети общо 432 грама амфетамини, поставени под предната лява седалка в черна полиетиленова торба.  Пламен Д. и Боян Г. са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Мартин Х. в момента се намира в болница  за лечение и предстои да се преценят действията на прокуратурата спрямо него, след стабилизиране на здравословното му състояние.